Wat jamming van een draadloos beveiligingssysteem is en hoe je het kunt voorkomen

Draadloze communicatie wordt beschouwd als de grootste kwetsbaarheid van draadloze beveiligingssystemen. Je kunt de communicatie makkelijk laten vastgelopen met behulp van apparatuur die “op elke hoek” kan worden gekocht, en zonder radiocommunicatie kan het alarmsysteem niet waarschuwen dat er een indringer in uw woning aanwezig is.

Dit artikel verdrijft de mythen over jammers, vertelt over hun echte capaciteiten en hoe het Ajax alarmsysteem wordt ingezet tegen dit soort sabotage.

“Jamming pogingen komen relatief zelden voor, niet meer dan 5 gevallen per jaar per 20.000 beschermde objecten. Dit wordt toegeschreven aan het feit dat woninginbraken op het terrein met alarmsystemen minder dan 2 minuten duren. Jamming is in dit geval niet voldoende omdat het proces alleen maar wordt vertraagd. “
– Sergey Yuriev, een technische expert van het beveiligingsbedrijf Carabiner

Hoe de radiocommunicatie wordt “gejammed”
Jamming vertegenwoordigt onwettig creëren van interferentie binnen radiokanalen.

Het wordt gebruikt om communicatie van alarmen binnen draadloze beveiligingssystemen te voorkomen. Apparaten voor het jammen worden signaal onderdrukkers genoemd en zij zijn algemeen bekend als jammers.
Signaal onderdrukkers werken binnen een specifieke radius op de frequentie van het apparaat waarvan de werking moet worden verstoord.
Als de frequenties van het apparaat en de signaal onderdrukker niet overeenkomen, heeft het jammen geen invloed op de werking van het apparaat.
Jamming kan zowel gericht zijn op individuele detectors als op het beveiligingssysteem als geheel.

Welke soorten stoorzenders bestaan ​​er.

Een Signaal onderdrukker kan een bepaalde frequentieband “blokkeren” of breedband zijn dat tegelijkertijd verschillende communicatietechnologieën van beveiligingssystemen saboteert.

Ajax gebruikt bijvoorbeeld 5 frequentiebanden voor communicatie:
2G / GSM (900/1800 MHz) en 3G / UMTS (2100 MHz) netwerken van mobiele operators
Wi-Fi-netwerk (2,4 GHz)

Jeweller radiocommunicatie (868.0-868.6 MHz of 868.7-869.2 MHz, afhankelijk van de regio)

Signaal onderdrukker voor breedband interferentie die meerdere netwerken tegelijk kunnen blokkeren (bijvoorbeeld wifi en gsm) kunnen zijn:

Een draagbaar model met de grootte van een telefoon en relatief laag vermogen; daarom voorkomen ze datatransmissie op een afstand van 5-15 meter (zonder obstakels).

Stationair – dergelijke apparaten zijn veel krachtiger en duurder. Hoe hoger de prijs, hoe groter het bereik en het aantal netwerken dat ze kunnen blokkeren. Hoe groter de frequentieband en hoe groter de stoorradius, des te krachtiger de signaal onderdrukker moet zijn. Krachtige stoorzenders kunnen erg heet worden en vereisen extra koeling. Ook, hoe lager de storingsfrequentie, hoe groter de antenne van de signaal onderdrukker moet zijn. Dit heeft allemaal invloed op de afmetingen van het apparaat en stoorzenders met een bereik van 100 meter (in de open ruimte) hebben aanzienlijke afmetingen, hebben koeling en een voeding van 230 V nodig.

Zelfgemaakt – in de regel stoorzenders met laag vermogen die over korte afstanden werken. Om de storingsdekking te vergroten, zijn dure breedband-versterkers vereist en het creëren van dergelijke apparatuur omvat gespecialiseerde kennis.

1. Hoe het Ajax-beveiligingssysteem reageert op jamming.

Het Ajax controlepaneel maakt gebruik van GSM en Ethernet voor verbinding met de Ajax Cloud-dienst en voor het overbrengen van alarmen naar de gebruiker en een meldkamer, en Hub Plus is uniek binnen de controlepanelen van het beveiligingssysteem – het gebruikt vier geautoriseerde communicatiekanalen tegelijkertijd: Wi- Fi, Ethernet en twee 2G / 3G-slots voor simkaarten. Voor communicatie met beveiligingssysteemapparaten maakt hub gebruik van de radiotechnologie van Jeweler.

GSM kanaal jamming

App melding

Storing in het GSM-kanaal kan alleen succesvol zijn als de GSM-signaalsterkte zwak is. Een sterk signaal is bijna onmogelijk te blokkeren vanwege het hoge vermogen van de zendmast van een mobiele operator.
Wanneer de communicatie via het GSM-kanaal verloren gaat, wordt “1” toegevoegd aan de foutteller (rode badge) op het hub-pictogram in de Ajax-app.

Ondertussen blijft de hub correct functioneren via Ethernet (en / of Wi-Fi in Hub Plus). Als andere communicatiekanalen niet beschikbaar of ontkoppeld zijn, verliest de hub verbinding met de server die een alarm stuurt naar de gebruikers van het beveiligingssysteem en de meldkamer. Ondertussen blijft het systeem offline alarmen voor detectoren uitvoeren en bijbehorende waarschuwingen verzenden met HomeSiren / StreetSiren sirenes.
Nadat de verbinding is hersteld, worden alle alarmen afgeleverd bij de gebruikers en een meldkamer

2. Jeweller frequentie jamming

De hub en de apparaten die erop zijn aangesloten, meten constant het ruisniveau van het radiokanaal bij Jeweller frequenties.

De hub en de apparaten die erop zijn aangesloten, meten constant het ruisniveau van het radiokanaal bij Jeweller frequenties.

Het Ajax-beveiligingssysteem detecteert vastlopen als het ruisvermogensniveau in 30 seconden hoger is dan -70 dBm. Daarna stuurt de hub automatisch een storingsmelding naar alle gebruikers en de meldkamer. Daarna schakelt de hub om te voorkomen dat de verbinding verbroken wordt naar een minder vervuilde frequentie.
Als de hub ondertussen de communicatie met de detector of het apparaat verliest, stuurt hij de bijbehorende meldingen naar de gebruikers van het beveiligingssysteem en de meldkamer.

3. Wi-Fi-jamming

Als er gejammed wordt, blijft de Hub plus via Ethernet en SIM-kaart correct werken als deze communicatiekanalen worden gebruikt. Wanneer wifi verloren gaat, wordt “1” toegevoegd aan de foutteller (rode badge) op het hub pictogram in de Ajax-app.

Als andere communicatiekanalen niet beschikbaar of ontkoppeld zijn, verliest de hub communicatie met de server die een alarm stuurt naar de gebruikers van het beveiligingssysteem en de meldkamer. Ondertussen blijft het systeem offline alarmen voor detectoren uitvoeren en bijbehorende waarschuwingen verzenden met HomeSiren / StreetSiren sirenes.

4. GSM, Wi-Fi, Jeweller jamming

Storingsgeneratoren die in staat zijn om tegelijkertijd 2G / 3G-, Wi-Fi- en Jeweller banden in een groot gebied te blokkeren (met inachtneming van de muren, plafonds en objecten die de signalen in het gebouw weerspiegelen) zijn algemene en dure apparaten die niet zijn commercieel verkrijgbaar.
Als de overvallers echter zo’n signaal onderdrukker hebben, detecteert het Ajax-beveiligingssysteem een ​​hoog geluidsniveau bij Jeweller frequenties en stuurt het de juiste waarschuwingen naar de gebruikers en de meldkamer via Ethernet (indien aangesloten). In de Ajax-apps ziet u dat verbindingen via wifi en 2G / 3G-netwerken inactief zijn. Als de Ethernet-verbinding afwezig is, verliest de hub de communicatie met de server. De server meldt het probleem door een waarschuwing te sturen naar de gebruikers van het beveiligingssysteem en de meldkamer.

Hoe uw alarmsysteem te beschermen tegen Jamming.

1. Installeer de Ajax hub op een plaats die verborgen is voor derden, uit de buurt van deuren en ramen. Denk er tijdens de installatie aan dat de locatie van de hub een stabiele signaalsterkte voor alle Ajax-apparaten moet garanderen.

2. Gebruik alle beschikbare communicatiekanalen.
Als u Hub hebt: SIM-kaart en Ethernet.
Als u Hub Plus heeft: twee SIM-kaarten die door verschillende operatoren worden geleverd en die 3G, Ethernet en Wi-Fi van verschillende toegangspunten ondersteunen met behulp van internet van verschillende providers.

Als er geen Wi-Fi- en Ethernet-verbindingen zijn, schakelt Hub Plus over op de SIM-kaart en maakt gebruik van een 3G-netwerk. Als de gegevens niet via het 3G-internet worden verzonden, schakelt de hub binnen seconden naar 2G. Als het probleem niet is opgelost, gebruikt het de tweede SIM-kaart volgens dezelfde logica: 3G als het hoofdnetwerk en 2G als een back-up. Bovendien duurt het maximaal 4 minuten om van SIM-kaart te wisselen, terwijl 17 minuten de standaard is voor beveiligingssystemen.

Het gebruik van twee sim-kaarten beschermt niet tegen gsm-storingen (aangezien beide sim-kaarten dezelfde frequenties gebruiken), maar het helpt in gevallen waarin een van de sim-kaarten om welke reden dan ook niet meer reageert. Bijvoorbeeld vanwege een storing aan de zijkant van de mobiele operator.

“In de meeste gevallen handelen criminelen volgens het volgende schema:
1). Zet de signaal onderdrukker aan.
2). Inbreken in het gebouw.
3). Zoek het controlepaneel van het beveiligingssysteem en koppel de hoofd- en back-upvoedingen los.
4). Verberg in de buurt en wacht op reactie van de politie of buren.
Als niemand reageert, beginnen de dieven alles te stelen. ‘
– Sergey Yuryev, een technisch expert van het beveiligingsbedrijf Carabiner

Samenvatting:
Het blokkeren van alle beschikbare radiocommunicatiekanalen van professionele beveiligingssystemen over een groot gebied kan alleen worden bereikt met behulp van algemene en dure interferentie-generatoren.

Een betrouwbaar beveiligingssysteem is niet afhankelijk van een enkel kanaal van draadloze communicatie met de buitenwereld en een draadloze verbinding moet de bekabelde verbinding met internet aanvullen.

Zelfs als indringers erin slagen om een ​​professioneel beveiligingssysteem volledig te isoleren, worden u en het beveiligingsbedrijf op de hoogte gebracht van de situatie – vanwege geplande systeemonderzoek door de server.

Als de communicatie met het beveiligingssysteem verloren is gegaan, moet u zo snel mogelijk naar uw woning of bedrijf gaan. Meldkamers sturen snel response teams in dergelijke gevallen onmiddellijk.