Waarom Ajax

Waarom Ajax?

Vergeet de beveiligingssystemen uit het verleden

Betrouwbaar. Handig. Ajax.

Functionaliteit

Wat kan ik doen met mijn Ajax systeem?

Ajax kan eenvoudig worden uitgebreid met toegangs-, brand en overstromingsdetectoren, evenals relais voor het op afstand beheren van elektrische apparaten. U kunt afzonderlijke apparaten aanschaffen en toevoegen aan het systeem. Detectoren kunnen worden verbonden met een paar tikken in de mobiele app.

Werken Ajax apparaten echt zo ver weg van de hub?

Ze hebben de maximale afstand tussen de hub en de detectoren in de open ruimte getest, en deze bereikt echt 2000 meter. Uw ervaring kan variëren, aangezien muren, plafonds en andere barrières die afstand verkorten. Als u het niet zeker weet, kunt u een radiotest uitvoeren met de app Ajax Security Systems om de signaalsterkte te bepalen voordat u detectoren installeert.

Hoe vaak moeten batterijen worden vervangen?

Ajax apparaten worden gevoed door batterijen, niet door het netwerk zoals bedrade systemen. Met dat in gedachten hebben we een speciaal energiezuinig radioprotocol ontwikkeld dat ervoor zorgt dat ze uw huis of kantoor zo lang mogelijk beschermen – tot wel 7 jaar.

Hoe weet ik of de batterij van het apparaat bijna leeg is?

Zodra de batterij een kritiek niveau bereikt, stuurt de Ajax hub je een melding. Als u nieuwsgierig bent, kunt u altijd de batterijniveaus op elk gewenst moment in de apparaatinstellingen controleren.

Hoe controleer ik het Ajax beveiligingssysteem?

De gemakkelijkste manier om te controleren is om de Ajax Security System applicatie voor IOS of Android te gebruiken. Met de app kun je het systeem inschakelen / uitschakelen en je apparaten in de gaten houden
( inclusief informatie over de signaalstatus, batterijniveau en temperatuur.) Het systeem kan ook worden bediend met Ajax SpaceControl en / of KeyPad.

Zal een kat of een robotstofzuiger het alarm laten afgaan? 

Ajax-apparaten gebruiken een digitaal algoritme om menselijke bewegingen te detecteren. Zolang uw huisdieren kleiner zijn dan 50 centimeter en 20 kilogram laten uw huisdieren het alarm niet afgaan.

Kan ik systeemgebruikers toevoegen en verwijderen?

Ja, u als beheerder bent met volledige toegang tot de systeeminstellingen. U kunt maximaal 50 gebruikers toevoegen aan de Ajax ub. Het kunnen familieleden, vrienden, buren, collega’s of een beveiligingsbedrijf.

Ondersteunt Ajax videobewaking?

Camera’s van derden kunnen via de app op het Ajax systeem worden aangesloten. Je kunt bijna elke camera kiezen, mits deze RTSP videostreaming ondersteunt. Dahua camera’s kunnen eenvoudig met het scannen van de QR-code aan het Ajax systeem worden toegevoegd. Lees meer.

Hoe laat Ajax me weten van een noodgeval?

Ajax stuurt waarschuwingen via pushmeldingen, sms-berichten of oproepen naar de systeemeigenaar. U kunt uw meldingsvoorkeur kiezen in de mobiele app.

Hoe stuurt Ajax zo snel meldingen?

De hub bewaakt constant de melders en rapporteert regelmatig terug naar de hub. Als een detector wordt geactiveerd,verzendt deze onmiddellijk informatie. De hub stuurt vervolgens een waarschuwing  naar de smartphone van de systeemeigenaar en / of een cetraal meldpunt. Dit alles gebeurt in slechts enkele milliseconden.

Sabotage voorkomen

Wat gebeurt er als het internet uitvalt?

In de offlinemodus werkt Ajax dezelfde manier als elk ander professioneel beveiligingssysteem: detectoren controleren de situatie en sturen informatie naar de hub. Als er gevaar dreigt, laten de sirene(s) van het systeem het u weten.

Als er een stroomstoring is, ben ik dan onbeschermd?

Nee, Ajax blijft je huis bewaken, zelfs tijdens een stroomstoring. Alle detectoren werken op batterijen en er is een back-up batterij in de hub geïnstalleerd. Hij biedt tot 16 uur betrouwbare werking. Zodra de stroomstoring is hersteld dan laadt de hub automatisch de back-up batterij weer op.

Kan Ajax gehakt worden?

Ajax heeft een gesloten systeem. Ze hebben lekken en fouten uit het standaard algoritme gehaald en vervangen door eigen uitvindingen. Ze ontwikkelen zelf software en hebben Jeweller radiocommunicatietechnologie gecreëerd met multi level bescherming. De hub is uitgerust met Malevich besturingssysteem en is immuun voor virussen en ons eigen IoT protocol voorkomt dat de Ajax apparaten in een botnet netwerken terecht komen. Om toekomstige aanvallen effectief te voorkomen, voeren ze zelf penetratietests uit met externe auditors.

Kan Ajax vastlopen?

In tegenstelling tot de meeste draadloze en bekabelde beveiligingssystemen, maakt Ajax standaard gebruik van twee communicatiekanalen om melding te verzenden GSM communicatie en breedbandinternet. Wanneer er een probleem is met één van de kanalen, schakelt Ajax hub automatisch over naar het andere kanaal. Als een indringer het GSM signaal te blokkeren, stuurt het systeem een alarm via Ethernet of Wifi.

Kan het radiosignaal tussen de hub en apparaten worden geblokkeerd?

Niet zonder opgemerkt te worden. De hub bestuurt alle systeemdetectoren. Op het moment dat het geen signaal van minstens één van hen ontvangt, wordt een alarm verzonden om gebruikers te informeren over het communicatieverlies. Bovendien stuurt de hub over een hoge noiselevel op het radiokanaal, wat kan wijzen op opzettelijke blokkeerpogingen of andere krachtige interferentie. Bijvoorbeeld de defecte radio ontvanger van de buurman.

Kan het Ajax radiosignaal worden onderschept?

Nee. Alle apparaat gegevens worden gecodeerd met een algoritme met zwevende sleutel voordat ze worden verzonden. Voor extra beveiliging heeft elk apparaat een unieke identificatie die vervalsing helpt voorkomen.

Heb ik een professioneel installateur nodig om het systeem in te stellen?

Als u wilt, kunt het systeem zelf instellen. de mobiele app heeft interactieve instructies met aanwijzingen. Aan de andere kant kan een professionele installateur alle optimaal instellen en de juiste locatie van de sensoren kiezen. De keuze is aan jou.

Vertrouwelijkheid

Welke informatie verzamelt Ajax en waarom?

Ajax verzamelt alleen gegevens die het systeem helpen zijn functies uit te voeren en zijn mogelijkheden te verbeteren. De gegevens zijn gefragmenteerd en gecodeerd over meerdere servers in Europa. Het komt de server binnen via een gecodeerd kanaal en kan niet worden gebruikt zonder toestemming van de gebruiker. U kunt meer informatie vinden in het privacybeleid van Ajax Systems.

Ecologie en gezondheid

Ik heb gehoord dat radiosignalen de gezondheid van een persoon negatief kunnen beïnvloeden, vooral mannen. Is daar enige waarheid over?

Er zijn veel dingen die de gezondheid van een persoon negatief beïnvloeden. Onder deze sedentaire levensstijl, overmatig alcohol gebruik of te veel vet eten. Ajax apparatuur is geen van deze dingen. En naast mensvriendelijk te zijn, Ajax apparaten milieuvriendelijk. Ajax heeft de EU certificaten om het  te bewijzen.

Diensten

Wie reageert op een alarm als ik niet thuis ben?

In theorie zou je buren toegang kunnen geven. Op die manier ontvangen ze ook meldingen en kunnen ze controleren of alles in orde is. Dat gezegd hebbende, raden we aan die verantwoordelijk te geven aan beveiligingsprofessionals Ajax werkt met meldkamers over de hele wereld.

Hoeveel zijn de vaste kosten per maand om Ajax te laten werken?

De Ajax hardware heeft geen vaste kosten per maand. Als u gebruik maakt van de GSM back-up hoeft u alleen de maandelijkse kosten van het mobiel abonnement te betalen. Een koppeling met een meldkamer kost ook een vast bedrag per maand en dit is afhankelijk welke meldkamer u kiest.