De Ajax MotionProtect Outdoor

Maak kennis met MotionProtect Outdoor – een buitenbewegingsmelder die alleen reageert op echte bedreigingen

Het nieuwe assortiment Ajax outdoor beveiligingsapparaten wordt vertegenwoordigd door MotionProtect Outdoor – een bewegingsdetector met een tweefasen-algoritme voor bescherming tegen valse meldingen, huisdierimmuniteit en een geavanceerd antimasksysteem. De meest betrouwbare oplossing voor professionele monitoring van gebieden.

De Juiste focus

Voorkomt inbraken die met het blote oog onzichtbaar zijn

De MotionProtect Outdoor biedt de maximaal mogelijke bescherming voor buitenmelders. De antimasking functie, die standaard 24 uur per dag is ingeschakeld, detecteert de installatie van obstakels, het afplakken van de melder met tape, aanbrengen van verf of transparante coating op een of twee lenzen. De geïntegreerde sabotage-alarmen als de melder van de muur wordt verwijderd.
Grade 3 Antimask beveiliging Detecteert het afplakken
en overschilderen van de sensoren
Sabotage beveiliging als men de
sensor verwijderd

LISA intelligente algoritme voor het voorkomen van valse alarmen

Detecteert mensen nauwkeurig

LISA maakt MotionProtect Outdoor tot een ondoordringbare barrière voor indringers. Het digitale algoritme identificeert nauwkeurig de beweging van een persoon terwijl het dieren negeert, bewegende bomen en planten evenals vogels en insecten die op de detector landen.

Negeert alle onbelangrijke gebeurtenissen

LISA analyseert de gelijkenis van signalen afkomstig van twee sensoren in twee fasen. Als de signalen tijdens de eerste fase hetzelfde lijken, maar de gedetecteerde overeenkomst onvoldoende is om een ​​alarm te activeren, wordt de vergelijking van de componenten gestart. Dit laatste voorkomt gevallen waarbij bomen en struiken tegelijkertijd zwaaien in het gezichtsveld van de detector.

Bescherming tegen sabotage

Een buiteninstallatie verhoogt de kans op sabotage aanzienlijk: een niet ingeschakeld apparaat kan worden afgedekt met een doek, lenzen kunnen worden geverfd of afgeplakt. Bovendien kan een indringer proberen deze los te maken van de beugel. Een betrouwbare sensor moet het probleem melden aan de gebruikers en/of de meldkamer.

De MotionProtect-carrosserie voor buiten is gemaakt van duurzaam plastic en is uitgerust met een sabotagebeveiliging die de opening detecteert of men deze probeert los te maken van het SmartBracket-montagebeugel.

Het anti-masking beveiligingssysteem (wanneer men probeert het zicht van de detector te blokkeren) omvat drie speciale detectoren en een algoritme dat hun signalen analyseert. Het neemt in slechts enkele seconden een alarm op en activeert een alarm in alle typische gevallen van maskering:

  • een object dat beide lenzen bedekt op een afstand van 20 cm en dichterbij
  • wanneer er een obstakel is dat het zicht op één van de lenzen op een afstand van 10 cm verstoort
  • als er iets over een of beide lenzen is geverfd of geplakt
  • wanneer het detectorlichaam is bedekt met transparante lak

De MotionProtect Outdoor bewegingsmelders zijn met succesvol getest in verschillende klimatologische omstandigheden, waardoor de veiligheid van locaties in Oekraïne, Maleisië, Finland, Nederland, Denemarken, Italië, Spanje, Griekenland en de Balkan is gewaarborgd.