Dahua brengt NVR’s met functies voor terreinbeveiliging

Met de AI NVR4000-I Series brengt Dahua Technology een serie recorders met verschillende extra functies voor terreinbeveiliging. Deze zorgen ervoor dat indringers worden gedetecteerd, maar dat andere bewegingen niet tot (nodeloos) alarm leiden.

Witte en zwarte lijsten
Ook voor gezichtsherkenning zijn speciale functies aan de recorders toegevoegd. Gezichten worden in real time geanalyseerd op basis van krachtige metadata en vergeleken met gezichten in een database. Er kunnen ‘zwarte lijsten’ worden aangelegd met personen die tot alarm moeten leiden of ‘witte lijsten’ met bijvoorbeeld de gezichten van medewerkers of vaste klanten. Ook is in te stellen dat beeld met alarm wordt doorgegeven als iemand wordt gesignaleerd, van wie het gezicht niet in de database is opgenomen.

Onderzoek
Wat ook mogelijk is, is om een foto of kenmerken in te voeren en de recorder in opgeslagen videomateriaal te laten zoeken. Zo kunnen bijvoorbeeld fragmenten worden gezocht waarop mannen met baard en bril zijn te zien. Verder worden camera’s met speciale functies, zoals kentekenherkenning, mensen tellen of heatmapping, ondersteund. Om de installatiekosten te beperken, is aansluiting van ePoE- en EoC-camera’s mogelijk.

Meer informatie is te vinden op de website.