Welke apparaten kunnen worden aangesloten op Ajax met behulp van de zender

Bewegingsmelder buitenshuis

ajax-zender-16

Zender verscheen als gevolg van de acute behoefte aan controle van de buitenruimtes. Hoewel de huidige generatie beveiligingssystemen Ajax is ontworpen voor de bescherming van het pand, hebben Europese partners ons in deze niche een enorme vraag getoond. De snelle oplossing werd het apparaat voor integratie met populaire buitenmelders Optex: IR-barrière AX-200TFR, “gordijn” BX-80NR, gecombineerde VXI-RDAM en andere modellen. Samen met de Italiaanse collega’s in minder dan zes maanden hebben we de Transmitter ontwikkeld – een universele integratiemodule die het probleem van de buitenbeveiliging oplost en tegelijkertijd tientallen andere scenario’s implementeert.

Gasdetector

ajax-zender-2

De gaslekdetectoren zijn ontworpen om lekkage onmiddellijk te detecteren en daarvan melding te geven. Dit segment van sensoren is populair, omdat gas moeilijk snel te detecteren is en het catastrofe risico als gevolg van lekkage aanzienlijk is. De sensoren zijn geclassificeerd volgens het type gas dat moet worden gedetecteerd: natuurlijk, koolstofdioxide, koolmonoxide (CO) etc. Omdat alle gassen verschillend zijn in gewicht, is er geen universele gasdetector. Om bijvoorbeeld de aardgaslekkage te bepalen, moet de detector zo hoog mogelijk worden geplaatst en zo laag mogelijk voor koolstofdioxide.

Voor individuele doeleinden en om de persoonlijke veiligheid te waarborgen, worden “interne gaslekdetectoren” gebruikt.

  • Ajax heeft een branddetector, die temperatuurstijging, rook en gevaarlijke concentraties CO- FireProtect Plus detecteert .

Trillingsdetector

ajax-transmitter-3

De trillingsdetector geeft zelfs tijdens een sabotage een alarm af, reageert op beweging of zelfs de kleinste schade aan de structuur waarop het is geïnstalleerd. Dergelijke apparaten worden op deuren, ramen en hekken gemonteerd (er worden pogingen aangegeven om overheen te klimmen).

Om een ​​trildetector goed te laten werken met de zender, is het noodzakelijk dat het sluiten of openen minimaal 0,6 seconden duurt. Kortere sluitingen en openingen worden genegeerd door het valse antwoordbeveiligingssysteem.

  • Ajax heeft een gecombineerde opening-, impact- en een kanteldetector- DoorProtect Plus .

Een barrière perimeter detector van het IR-type

ajax-zender-1

IR-barrières worden gebruikt wanneer het noodzakelijk is om de toegang tot een faciliteit van buitenaf te beperken, maar tegelijkertijd om beweging over het grondgebied mogelijk te maken.

En ook andere detectoren en apparaten met NC / NO-aansluitingen.

Problemen die kunnen worden opgelost met de zender

Alarmen wanneer de temperatuur het gespecificeerde bereik overschrijdt

ajax-zender-5

Om alarmen te ontvangen wanneer de temperatuur stijgt / daalt buiten een bepaald niveau, is een externe thermostaat aangesloten op de zender. Het temperatuurbereik wordt aangepast op de thermostaat. Gebruik de NO-contacten op de alarmlussen om de bovenste en onderste extreme temperatuur aan te geven en verbind de verbreekcontacten met de sabotagecontacten van de zender.

Bevestiging poortsluiting

ajax-zender-14

Om de poortafsluiting te regelen en de openings- / sluitingsgeschiedenis te bekijken, kunnen de zender en een draadrietschakelaar of een eindschakelaar worden gebruikt.

Veilige controle

ajax-zender-4

Om een ​​kluis (kunstwerk of een ander waardevol voorwerp) te beschermen, kunnen een externe sabotage en de zender worden gebruikt. Wanneer de kluis wordt verplaatst, wordt er op de sabotageknop geklikt en krijgt u en het beveiligingsbedrijf een alarmmelding.

Water level control

ajax-zender-6

Een vlottersensor maakt het mogelijk om het waterniveau in een schip te bewaken en een rapport te verzenden als het wordt overschreden. Dergelijke sensoren beschermen de pomp tegen niet-belasting tijdens het pompen van water en helpen het waterniveau in een zwembad of bron te regelen.

De verbinding van de alarmknop van het beveiligingspaneel

ajax-zender-18

Een externe alarmknop voor het verzenden van een alarm naar het beveiligingspaneel kan ook via de zender worden aangesloten. Films tonen vaak een bankovervalactie, wanneer een medewerker op een knop onder de tafel drukt en een alarm geeft.