Waar moet ik de FireProtect-sensor installeren?

De detector moet worden geïnstalleerd aan het plafond op het hoogste punt waar warme lucht en rook zich concentreren.
Als minimum-richtlijn dienen rookmelders tussen slaapvertrekken en mogelijke brandhaarden, zoals huiskamers en keukens, gemonteerd te worden.

Aangezien het onmogelijk is om te voorspellen hoe en waar een brand zal ontstaan, is de beste plaats voor een melder gewoonlijk in het midden van een kamer of gang. Mocht het nodig zijn om de rookmelder tegen een muur te monteren, dient eerst te worden gecontroleerd dat het sensorelement van het apparaat 15 cm tot 30 cm onder het plafond zit en dat de onderkant van de melder zich boven deurhoogte en andere openingen bevindt. PAS OP: Hittemelders niet aan de muur bevestigen!

In een kamer met schuine of toelopende plafonds of puntgevels dienen de rookmelders 90 cm vanaf het hoogst gemeten punt van het plafond te worden gemonteerd. “Stilstaande lucht” in de  nok van het plafond zou kunnen voorkomen dat rook de sensor op tijd bereikt. Gesloten deuren en andere obstakels kunnen voorkomen dat rook of hitte de sensor bereikt. Ook is het mogelijk dat bewoners aan de ene kant van een gesloten deur het alarm aan de ander kant van de deur niet kunnen horen. Installeer voldoende melders om dit te voorkomen.