Toegangscontrolesysteem beheren met Ajax Relay

⚠️ De installatie van het relais gebeurt alleen door een gekwalificeerde elektricien!Ongeacht het type elektrisch circuit waarin het apparaat is geplaatst.

Relais kan worden gebruikt om magnetische kaart-gemedieerde toegang tot het pand te blokkeren wanneer het beveiligingssysteem is ingeschakeld. En ook in de handmatige modus door de stroomvoorziening naar de magnetische lezer van het toegangscontrolesysteem (ACS) te regelen.

👆🏻 De relais worden gebruikt om elektrische circuits te openen en te sluiten en kunnen worden gebruikt om de stroomtoevoer naar elektrische apparaten te regelen. Ajax Relay – draadloos laagspanning droog contactrelais. Het wordt op afstand bestuurd via de Ajax-applicatie. Het kan reageren op de “nachtmodus”, maar ook op het inschakelen en uitschakelen van het beveiligingssysteem.

Hoe werkt ACS?

Wanneer een sleutelkaart in de buurt van de magnetische lezer wordt gebracht, wordt het signaal verzonden naar de ACS-controller, die een puls verzendt of het voedingscircuit van het slot verbreekt. Dit laatste wordt gevolgd door de deuropening gedurende de tijd die is opgegeven in de instellingen voor toegangscontrole.

Schematische weergave van het verbinden van het relais met een magnetische lezer

👆🏻 Om verbinding te maken volgens het schema, moet u een externe 12/24 V-voedingsbron hebben!

  1. Sluit de voeding aan op de voedingsklemmen van het relais.
  2. Sluit de  “+”  aansluiting van de voeding aan op een van de relaiscontactaansluitingen en de “+” –  aansluiting van de magnetische lezer op de andere contactaansluiting van het relais.
  3. Verbind de “-“ aansluiting van de magnetische lezer met de  “-”  aansluiting van de stroombron.

Met dit verbindingsschema kan het relais de stroomtoevoer naar de magnetische lezer sturen.

⚠️ Pas op voor de haalbaarheid van het ontkoppelen van de ACS in geval van nood!

Magnetisch Lezer Power Management

Relay-instellingen

  1. Ga naar het tabblad Apparaten .
  2. Open het menu Relais , ga naar Instellingen (⚙️) en selecteer Bistabielebedieningsmodus, en stel ook Initiële contactpunten in :  Normaal gesloten .

Handmatige besturing van de ACS

Klik op de schakelaar in de relaislijn – de toestand van de relaiscontactaansluitingen wordt het tegenovergestelde.

Wanneer de contactpunten van het relais zijn gesloten, wordt de stroomtoevoer naar de lezer geleverd en kan de deur worden geopend met een sleutelkaart. Wanneer de contactpolen worden geopend, blijft de lezer zonder stroom en blijft de deur gesloten.

Automatische controle van de voedingseenheid van de lezer (wanneer de status van het beveiligingssysteem verandert)

Selecteer in de relay-instellingen het antwoord op inschakelen / uitschakelen zoals in de schermafbeelding:

Bij het uitschakelen van het systeem

  • De relais sluit en levert stroom aan de magnetische lezer – de magnetische lezer is ingeschakeld, de deur opent alleen als de sleutelkaart wordt gepresenteerd.

Bij inschakelen van het systeem

  • De relaiscontactaansluitingen staan ​​in de geopende stand en stoppen de stroomtoevoer naar de lezer – de deur wordt gesloten en niet ontgrendeld door de sleutelkaart op de lezer van het magnetische toegangssysteem aan te brengen totdat het systeem is uitgeschakeld of totdat het handmatig wordt ingeschakeld.

Om de vergrendeling te openen / sluiten wanneer de nachtmodus wordt gebruikt, schakelt u de optie Reageren naar nachtmodus in.