Hoe vervang je de batterijen in StreetSiren

Om batterijen te vervangen :

 1. Schakel de externe voeding van de sirene uit, indien van toepassing.
 2. Draai de borgschroef aan de onderkant van de sirene los met een PH2 kruiskop schroevendraaier.

 3. Verwijder de sirene van het SmartBracket- bevestigingspaneel door hem tegen de klok in te draaien.

 4. Schakel het apparaat uit door gedurende 3 seconden op de aan / uit-knop te drukken.

 5. Schakel de externe voeding uit (indien van toepassing) door de aansluitblokken los te schroeven en de voedingsdraden los te koppelen.
 6. Plaats de sirene op een handdoek die in meerdere lagen is gevouwen zodat het metalen rooster niet vervormd raakt tegen het harde oppervlak.

 7. Verwijder 4 schroeven met een PH2 kruiskop schroevendraaier.


 8. Draai de sirene om terwijl u de voor- en achterkant van het lichaam vasthoudt. Verwijder het metalen rooster door de plaat los te wrikken met het Ajax-logo . Het wordt aanbevolen om een ​​plastic kaart of een plectrum te gebruiken omdat een metalen voorwerp het sirene lichaam kan krassen.


  ⚠️ Verwijder bij het vervangen van de batterijen het kunststof frame niet en haal de LED-strip niet uit de montagezitting!

 9. Bevestig het plastic frame in het sirenehuis en probeer de LED-strip niet vast te klemmen. Bijvoorbeeld met bindmiddelen (51 mm) of klemmen.
 10. Vervang 4 CR123A- batterijen met inachtneming van de polariteit (aangegeven op het bord).
  Er kan een niet-uithardende afdichting op de piëzo-elektrische detector zijn. Veeg het niet af! Als het afdichtmiddel uw handen verontreinigt, veeg het af met een servet.

  ⚠️ Het is noodzakelijk om alle batterijen tegelijk te vervangen om een ​​goede werking van de sirene te garanderen. Het wordt niet aanbevolen om gebruikte of beschadigde batterijen te installeren.

  Als de batterij is vervangen en het plastic frame en de LED op hun plaats blijven, gaat u verder met  item 10 .

  Als u een kunststof frame of ledstrip verwijdert tijdens het vervangen van de batterij:

  1. Vouw en bevestig de  LED-strip zonder hem te draaien om de installatie van het kunststof frame niet te belemmeren.

  2. Plaats het plastic frame  in de sirene. De verbinding van de rubberen framepakking komt overeen met de plaats van de ledstripverbinding.


  3. Bevestig het  plastic frame  in het sirenehuis met 51 mm bindmiddelen of klemmen en plaats de LED-strip voorzichtig in de opening tussen het sirenehuis en het frame dat de beginsectie hanteert, zoals weergegeven in de afbeelding.  4. Als de ledstrip correct is geïnstalleerd, steekt de rubberen framepakking 1-2 mm uit over de rand van de strip.

  ⚠️ Als het rubberen afdichtkoord uit het plastic frame valt, leg het dan terug door het iets uit te rekken. De uiteinden van het snoer moeten convergeren met een minimum opening op de plaats van de LED-stripverbinding.

 11. Verwijder de binders door het plastic frame vast te houden en plaats het metalen rooster (het Ajax-logo aan de zijkant van de  LED-strookaansluiting op het bord) enigszins terug. Als het correct is geïnstalleerd, steekt het metalen rooster maximaal 1-1,5 mm boven het kunststof frame uit.
 12. Draai de sirene om terwijl u de voor- en achterkant van de behuizing vasthoudt en draai 4 schroeven vast.

 13. Schakel de sirene in en controleer de batterijstatus in de mobiele applicatie. De informatie over de batterijstatus wordt bijgewerkt tijdens de volgende polling van de sirene door de hub (standaard – niet meer dan 36 seconden).