Hoe Hub batterij te vervangen

⚠️ Volg tijdens het vervangen van de batterij en het gebruik van de hub de algemene elektrische veiligheidsvoorschriften voor het gebruik van elektrische apparaten en de vereisten van de wetgeving en voorschriften voor elektrische veiligheid.

🔥 Het is ten strengste verboden om het apparaat dat op de voeding is aangesloten te demonteren! 

⚠️Als u zelf de batterij vervangt vervalt alle garantie op het product, zijn er problemen met de batterij neem dan contact met ons op!  Protex Secure Nederland 013-7854704

Om de batterij te vervangen:

 1. Draai de bevestigingsschroeven los van het SmartBracket-bevestigingspaneel.
 2. Verwijder de hub uit het bevestigingspaneel.
 3. Koppel de stroom- en Ethernet-kabels los en verwijder de SIM-kaart door erop te drukken. Zet vervolgens de hub uit door de aan / uit-knop 3 seconden ingedrukt te houden.
  ⚠️ Wacht na het uitschakelen van de hub 5 minuten totdat de condensatoren volledig ontladen zijn!
 4. Draai de Hub om en plaats hem op een opgevouwen handdoek met het Ajax-logo naar beneden om niet te krassen op het lichaam tijdens het demonteren. Verwijder 4 schroeven met een kruiskop schroevendraaier (PH1).
 5. Verwijder het hub deksel met de stroom- en ethernetconnectoren met uw vingers. Leg het deksel opzij met het Ajax-logo.
 6. Draai de schroeven los waarmee de Hub-platen zijn bevestigd (11 stuks bij oudere modellen, 10 stuks bij nieuwe).
 7. Verwijder de print van het hub deksel en til ze gelijkmatig op aan beide zijden. De kaarten zijn met elkaar verbonden en moeten samen worden verwijderd.
  📌 Als u de plastic aan / uit-knop hebt verwijderd tijdens het demonteren van de hub, installeert u deze samen met een pakking in de hub behuizing. De pakking wordt in het midden van de plastic knop geplaatst. Bij juiste installatie past de knop volledig in de stoel en passen de randen in de groeven.

 8. koppel de printplaten los van elkaar.
  ⚠️ Antennes  niet vervormen of buigen tijdens het vervangen van de batterij. Dit kan resulteren in een hub fout.
 9. Draai het grote bord naar de voorkant van de batterij en koppel de terminal los van het bord.
 10. Scheid de batterij van het bord. De batterij kan op twee manieren worden bevestigd: een tape (sticker)  of een dubbelzijdig plakband .Als de batterij van je hub is bevestigd met  tape (sticker) , trek hem dan omhoog door een beetje moeite te doen.Als de batterij is bevestigd met twee  stroken plakband , gebruik dan een plastic kaart:
  1. Duw de eerste strook plakband door zonder overdreven veel moeite te doen.


  2. Plaats een vel papier tussen het plakband en de batterij om te voorkomen dat de batterij op het bord blijft plakken.
  3. Herhaal deze procedure met de tweede strook plakband.
  4. Verwijder voorzichtig de resten van het plakband van het bord.

  🔥 Gebruik in geen geval scherpe voorwerpen bij het verwijderen van de batterij. Dit kan de integriteit aantasten en brand veroorzaken.
 11. Verbind de terminal van de nieuwe batterij met de Hub-kaart.
 12. Bevestig de nieuwe batterij op dezelfde plaats op de Hub-kaart met behulp van de meegeleverde 3M-tape met een zelfklevende achterkant zonder schade aan de SIM-kaartsleuf. Als de batterij verkeerd is geïnstalleerd, verwijdert u de batterij uit het bord en installeert u deze opnieuw. Leg de accukabels zoals aangegeven op de afbeelding. Anders kunnen kabels bekneld raken.

  ⚠️ Oude batterij moet worden gerecycled volgens de regels voor verwijdering van Li-ion-batterijen in uw land!
 13. Verbind de kaarten met elkaar via de connector.
 14. Voorzichtig (om de antennes niet te buigen) installeert u de kaarten in de Hub-body, waarbij de Ethernet-, SIM- en voedingsconnectoren op de kaart worden uitgelijnd met de overeenkomstige openingen in de behuizing.
  Zorg ervoor dat de batterij en de kabels niet bekneld raken. Als ze correct zijn geïnstalleerd, zijn de planken stevig op alle steunen en zitten ze niet los. Houd de kaarten vast met de achterklep van de hub en draai de hub om. De SIM-kaartsleuf, stroomvoorziening en Ethernet-connectoren moeten volledig in de stoelen komen en de aan / uit-knop mag niet naar binnen zakken. Anders verwijdert u de kaarten en plaatst u ze terug op de achterklep.
 15. Bevestig het bord in het lichaam met schroeven.
 16. Bedek de Hub met een deksel zoals weergegeven op de afbeelding, draai hem om en houd de Hub aan beide kanten vast en maak het deksel vast met schroeven.

Na het vervangen van de batterij moet de werking van de hub worden gecontroleerd. Schakel de Hub-voeding in en controleer de verandering van de laadstatus van de batterij na 10 minuten met behulp van de mobiele applicatie.

In geval van storing wordt geadviseerd contact op te nemen met Protex Secure Helpdesk. 013-7854704

🔥 VOORZICHTIG!

Er bestaat explosiegevaar als de batterij wordt vervangen door een onjuist type.Batterijen mogen niet worden weggegooid als ongesorteerd huishoudelijk afval. Gebruik het openbare inzamelingssysteem om terug te keren, te recycleren of te behandelen in overeenstemming met de plaatselijke voorschriften.