Hoe een recorder en een Hikvision- of Safire-camera op Ajax aan te sluiten

In oktober 2017 hebben we de mogelijkheid toegevoegd om IP-camera’s die het RTSP-protocol ondersteunen, te verbinden met het Ajax-beveiligingssysteem. Deze laatste vereiste het verkrijgen van een RTSP-link naar de videostream, wat een moeilijke taak was voor de gebruikers zonder ervaring in het verbinden van videocamera’s.

Om het proces te vereenvoudigen tot het niveau van het koppelen van Ajax-apparaten, hebben we Dahua-camera’s en videorecorders geïntegreerd , en nu ook Hikvision en Safire.

Hoe video wordt overgebracht naar de Ajax-app

De stream van een camera of een videorecorder (DVR) wordt uitgezonden naar de Hikvision- of Safire-cloud. De videostream wordt vervolgens vanuit de cloud naar de Ajax-app verzonden met behulp van de SDK van de fabrikant .

U kunt elke videorecorder en een Hikvision- of Safire IP-camera verbinden met het Ajax-beveiligingssysteem. In totaal kun je verbinden:

Hubmodel Apparaten voor videobewaking (CCTV)
naaf tot 10
Hub Plus tot 50

Voordat u een videorecorder en een Hikvision- of Safire-camera aan Ajax koppelt

Om videobewakingsapparaten toe te voegen, moet u een account bij het Hikvision- of Safire-systeem hebben: EZVIZ- of EasyConnect-account. Registreer als u nog geen account heeft.

Sluit een camera of een videorecorder aan en configureer deze volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

Hoe een Hikvision- of Safire-account aan het Ajax-beveiligingssysteem te koppelen

In de Ajax-app:

 1. Open het applicatiemenu (klik op de 3 horizontale balken in de linkerbovenhoek).

 2. Selecteer het item Videotoezicht .

 3. Selecteer Hikvision  of  Safire .

 4. Log in op uw Hikvision- of Safire-account (EZVIZ of EasyConnect). Registreer als u geen account hebt (u kunt zich rechtstreeks vanuit de applicatie registreren).


Nu zijn alle camera’s en videorecorders van het gekoppelde Hikvision- of Safire-account beschikbaar om te linken naar de hubs.

Om toegang te krijgen tot de camera’s die zijn gekoppeld aan andere Hikvision- of Safire-accounts, in de Ajax mobiele app:

 1. Ga naar het menu Hikvision of Safire (Toepassingsmenu → Videotoezicht → Hikvision / Safire).

 2. Klik op Afmelden om uit te loggen.

 3. Log in op het gewenste account.

Nu zijn alle camera’s en videorecorders van het nieuwe account beschikbaar om te linken naar de hubs. Ondertussen worden alle streams die eerder aan de hubs waren gekoppeld, niet verwijderd en blijven ze beschikbaar voor weergave.

Hoe een videorecorder en een Hikvision- of Safire-camera aan de hub te koppelen

Als je videobewakingssysteem een ​​videorecorder gebruikt, kun je twee methoden gebruiken om een ​​videostream toe te voegen aan de Ajax-applicaties:

 • Koppelen van een videorecorder – alle streams van de camera’s van de videorecorder zijn beschikbaar in de toepassing en u kunt in de toepassing schakelen tussen deze. In dit geval neemt de videorecorder één sleuf in binnen de hublimiet (10 camera’s / videorecorders voor Hub en 50 camera’s / videorecorders voor Hub Plus).
 • Koppelen van individuele videocamera’s – u bepaalt zelf de videorecorder-camerastreams die beschikbaar zijn voor de gebruikers van de hub. Elke camera wordt weergegeven als een afzonderlijk apparaat en neemt een enkele sleuf in beslag binnen de hublimiet

Om een ​​videorecorder / camera in de Ajax-applicatie te linken:

 1. Ga naar het tabblad Apparaten  .

 2. Selecteer  Apparaat toevoegen → Camera toevoegen .

 3. Selecteer Hikvision  of  Safire. 👆 Als u niet bent aangemeld bij uw Hikvision- of Safire-account, wordt het inlogscherm geopend. Meld u aan bij uw account en probeer opnieuw een camera of videorecorder toe te voegen. 
 4. specificeren:

  • de naam van de camera of videorecorder
  • de Kamer
  • de camera of videorecorder uit de lijst
  • verificatiecode (wachtwoord van de camera of videorecorder), als het wachtwoord is ingesteld bij het configureren van een videobewakingsapparaat
 5. Klik op Toevoegen .

👆 Als een videotoezichtapparaat niet is gekoppeld aan uw Hikvision- of Safire-account (EZVIZ of EasyConnect), moet u dit koppelen. Dit kan zowel via de applicaties van de fabrikant als via onze applicatie via het  Add Camera- menu (Applicatie-instellingen → Videotoezicht → Hikvision / Safire).

Om de videostream te bekijken, klikt u op het stream-pictogram in de Ajax-applicatie.

Als u de stream naar volledig scherm wilt uitbreiden, wijzigt u de oriëntatie van de smartphone. U kunt een video pauzeren en een schermafbeelding maken.

Hoe gebruikerstoegang tot camerastreams te configureren

Toegang tot videostreams wordt geleverd aan de beveiligingssysteemgebruikers in de hub-instellingen. Om de toegangsinstellingen in de Ajax-applicatie te wijzigen, gaat u naar de gebruikersinstellingen [ Apparaten → Hub → Instellingen (⚙️) → Gebruikers → Geselecteerde gebruikersinstellingen (⚙️) ].

Merk op dat er tegelijkertijd toegang is tot alle camera’s en videorecorders die op de hub zijn aangesloten.