Hoe een Dahua videorecorder of camera op Ajax aan te sluiten

In oktober 2017 hebben we een functie toegevoegd waarmee een IP-camera die het RTSP-protocol ondersteunt , kan worden aangesloten op Ajax. De verbindingsprocedure vereiste het verkrijgen van de RTSP- streamlink, wat een uitdagende taak bleek te zijn voor gebruikers die geen ervaring hadden met het verbinden van videocamera’s. Daarom hebben we besloten om deze procedure te vereenvoudigen om op de verbinding van Ajax-apparaten te lijken.

Het videosignaal wordt als volgt verzonden:

 1. De stream van een videorecorder (DVR/NVR) of een camera wordt verzonden naar de Dahua-cloud.
 2. Met behulp van de SDK van de fabrikant verzenden we de videostream van de cloud rechtstreeks naar de Ajax-applicaties.

U kunt elke Dahua-videorecorder of IP-camera aansluiten op het Ajax-beveiligingssysteem. In totaal kunnen tot 10 videobewakingsapparaten (videorecorders of camera’s) op de Hub en 50 apparaten worden aangesloten – op de Hub Plus .

Alvorens Dahua videorecorders / camera’s aan te sluiten op Ajax

Verbind en configureer het Dahua videobewakingssysteem volgens de aanbevelingen van de fabrikant van het videobewakingssysteem.

Hoe een videorecorder / camera op de hub aan te sluiten

Als je videobewakingssysteem een ​​videorecorder gebruikt, kun je twee methoden gebruiken om een ​​videostream aan te sluiten op de Ajax-applicaties:

 1. Aansluiting van Dahua-videorecorder . Alle streams van DVR-camera’s zijn beschikbaar in de applicatie – u kunt individuele streams niet verbergen; u kunt schakelen tussen de DVR-kanalen in de toepassing.
 2. Aansluiting van camera’s afzonderlijk . In dit geval bepaalt u zelf welke streams van DVR-camera’s beschikbaar zijn voor de hubgebruikers. Elke camera wordt weergegeven als een afzonderlijk apparaat en neemt een slot in beslag binnen de hublimiet (10 camera’s voor de hub en 50 camera’s voor de Hub Plus).

Om een ​​videorecorder / camera aan te sluiten in de Ajax-applicatie:

 1. Ga naar het tabblad Apparaten .
 2. Als u de iPhone gebruikt : selecteer de optie Apparaat toevoegen → Camera toevoegen 
  Als u Android gebruikt : klik op Camera toevoegen .
 3. Selecteer de Dahua- optie.
 4. specificeren:
  1. Cameranaam .
  2. QR-code van de camera (scan deze of voer het serienummer handmatig in).
  3. Kamer.
  4. Gebruikersnaam en wachtwoord van de camera of videorecorder die zijn toegewezen tijdens het instellen van het apparaat.
 5. Klik op Toevoegen.

Om de videostream te bekijken, opent u de camera in de Ajax-applicatie.

Als u de oriëntatie van de smartphone wijzigt, neemt de stream het volledige scherm in beslag. Bovendien kunt u de video in de wacht zetten en een screenshot maken.

Toegang tot de camera’s wordt geleverd aan de gebruikers van het beveiligingssysteem in de hub-instellingen:

Apparaten → Hub → Instellingen (⚙️) → Gebruikers → Geselecteerde gebruikersinstellingen (⚙️)