Gebruikershandleiding HomeSiren

HomeSiren is een draadloze binnensirene met een capaciteit tot 105 dB. Het kan snel worden geïnstalleerd en ingesteld, is voorzien van een LED (plus maakt het aansluiten van een externe LED mogelijk) en kan tot 5 jaar werken vanaf een batterij.

HomeSiren opereert binnen het Ajax-beveiligingssysteem door via het beschermde Jeweler-protocol verbinding te maken met de Hub. Het communicatiebereik is maximaal 2000 meter als er geen obstakels zijn.

De sirene is ingesteld via een mobiele applicatie voor iOS- en Android-gebaseerde smartphones. De gebruiker wordt op de hoogte gebracht van alle gebeurtenissen via pushmeldingen, sms-berichten en oproepen (indien geactiveerd).

De detector werkt alleen met Hub. Verbinding met ocBridge en uartBridge integratiemodules is niet meegeleverd

Het beveiligingssysteem van Ajax is zelfvoorzienend, maar de gebruiker kan het verbinden met de centrale meldkamer van een particulier beveiligingsbedrijf.

Functionele elementen

 1. Licht indicator
 2. Sirene zoemer bedekt met een stof
 3. SmartBracket bevestigingspaneel (geperforeerd deel is vereist voor het activeren van de sabotage in geval van een poging om de sirene van het oppervlak af te scheuren)
 4. QR code
 5. Sabotageknop
 6. Socket voor het aansluiten van een buiten gemonteerde lichtindicator
 7. Aan / uit knop

HomeSiren-werkingsprincipe

De sirene verbetert de efficiëntie van het beveiligingssysteem aanzienlijk, omdat dit de meest operationele manier is om te reageren op het binnendringen in een kamer. Met een grote waarschijnlijkheid zal het alarmsignaal voldoende zijn om de indringers af te schrikken.

Het apparaat is uitgerust met een luide zoemer – het geluid van de sirene is van ver te horen. Afhankelijk van de juiste installatie, is het moeilijk om de geactiveerde sirene te demonteren en te deactiveren: de body is stevig, de voeding is autonoom en de aan / uitknop wordt geblokkeerd wanneer het beveiligingssysteem in de aan-modus wordt gezet.

De sirene verbinden met de hub

De sirene van HomeSiren werkt alleen met het Ajax-beveiligingssysteem. Er kunnen maximaal 10 sirenes op de Ajax Hub worden aangesloten.

Voordat u met de verbinding begint:

 • Volg de aanbevelingen voor de Hub-instructie en installeer de Ajax-applicatie op uw smartphone. Maak een account, voeg de Hub toe aan de applicatie en maak minimaal één ruimte.
 • Ga naar de Ajax-applicatie.
 • Schakel de hub in en controleer de internetverbinding (via Ethernet-kabel en / of GSM-netwerk).
 • Zorg ervoor dat de hub is uitgeschakeld en start geen updates door de status in de mobiele applicatie te controleren.

⚠️ Alleen gebruikers met beheerdersrechten kunnen het apparaat toevoegen aan de hub.

Hoe de sirene op de Hub aan te sluiten:

 1. Selecteer de optie Apparaat toevoegen in de Ajax-applicatie.
 2. Geef het apparaat een naam, scan / schrijf handmatig de QR-code (op de body en de verpakking) en selecteer de locatiekamer.
 3. Selecteer Toevoegen – het aftellen begint.
 4. Schakel het apparaat in

Voor detectie en interfacing moet de sirene zich binnen het dekkingsgebied van het draadloze netwerk van de hub bevinden (op een enkel beschermd object).

Verzoek om verbinding met de hub wordt korte tijd verzonden op het moment dat het apparaat wordt ingeschakeld.

Als het apparaat al aan een andere hub was toegewezen, schakelt u HomeSiren uit en voert u vervolgens de standaard toevoegingsprocedure uit.

Als de verbinding met de Ajax Hub mislukt, wordt de sirene na 6 seconden uitgeschakeld. U kunt de verbindingspoging dan herhalen. Als u de verbinding opnieuw wilt proberen, hoeft u het apparaat niet uit te schakelen.

De sirene die op de hub is aangesloten, verschijnt in de lijst met apparaten van de hub in de toepassing. Bijwerken van de sirenestatus in de lijst hangt af van de in de hub-instellingen ingestelde tijd voor het opvragen van het apparaat, met de standaardwaarde – 36 seconden.

Staten

Apparaten → HomeSiren

 

Parameter Waarde
Temperatuur Temperatuur van het apparaat. Gemeten op de processor en verandert geleidelijk
Signaalsterkte Signaalsterkte tussen de hub en de sirene
Verbinding Verbindingsstatus tussen de hub en de sirene
Opladen van de batterij Batterijniveau van het apparaat
Deksel De sabotagemodus van het apparaat, die reageert op het losraken van of schade aan het lichaam
Alarmvolume Volumeniveau in geval van alarm
Alarmduur Duur van het alarmgeluid
Indicatie gewapende modus Indien actief, knippert de LED van de sirene eenmaal per 3 seconden wanneer het beveiligingssysteem is ingeschakeld
Piep bij inschakelen / uitschakelen Indien geactiveerd waarschuwt de sirene voor de activering en deactivering van de bewakingsmodus door de LED en een kort geluidssignaal
Piep bij vertraging Indien geactiveerd, zal de sirene pieptonen vertragen
firmware Detectorfirmwareversie
Apparaat ID Apparaat-ID

De detector instellen

Apparaten → Thuisgebruik → ⚙️

 

omgeving Waarde
Eerste veld Apparaatnaam, kan worden bewerkt
Kamer Selecteer de virtuele ruimte waaraan het apparaat is toegewezen
Alarmvolume Volumeniveau in geval van alarm: Zeer luid, luid, stil
Alarmduur De instelling bepaalt hoe lang de sirene klinkt, als het alarm is geactiveerd (van 3 tot 180 seconden per activering)
Indicatie gewapende modus Indien actief, knippert de LED van de sirene eenmaal per 3 seconden wanneer het beveiligingssysteem is ingeschakeld
Piep bij inschakelen / uitschakelen Indien geactiveerd waarschuwt de sirene voor de activering en deactivering van de bewakingsmodus door de LED en een kort geluidssignaal
Piep bij vertraging Indien actief, sirene pieptoon vertragingen (beschikbaar vanaf 3.50 FW versie)
Volumetest Start een volumetest van de sirene
Signaalsterkte test Schakelt het apparaat over naar de testmodus voor signaalsterkte
Verzwakkingstest Schakelt de sirene in de signaalvervagingstestmodus (beschikbaar in apparaten met firmwareversie 3.50 en hoger)
Handleiding Opent de gebruikershandleiding van de sirene
Apparaat ontkoppelen Ontkoppelt de sirene van de hub en verwijdert de instellingen

aanwijzing

Evenement aanwijzing
Alarm Geeft een akoestisch signaal (de duur hangt af van de instellingen) en alle LED-signalering stopt
Het apparaat inschakelen LED licht eenmaal op
Het apparaat uitschakelen LED licht gedurende 1 seconde op en knippert vervolgens driemaal
Registratie mislukt LED licht op en gaat uit, daarna schakelt de sirene uit
Beveiligingssysteem ingesteld in de Ingeschakelde modus
(als de indicatie is geactiveerd)
Knippert één keer met een LED en geeft een kort geluidssignaal
Beveiligingssysteem is uitgeschakeld (als de indicatie is geactiveerd) Knippert twee keer met een LED en geeft twee korte geluidssignalen af
Sirene in de scherpgestelde modus (als de indicatie is geactiveerd) LED brandt elke 3 seconden gedurende een korte tijd.
Batterij bijna leeg LED brandt soepel en gaat uit wanneer het systeem is ingeschakeld of uitgeschakeld (als de indicatie is geactiveerd), de sabotage wordt geactiveerd of een alarmsignaal wordt gegeven

Prestatietests

Het beveiligingssysteem van Ajax maakt het testen van de functionaliteit van aangesloten apparaten mogelijk.
De tests starten niet onmiddellijk, maar binnen een periode van 36 seconden bij het gebruik van de standaardinstellingen. De start van de testtijd is afhankelijk van de instellingen van de scanperiode van het apparaat (de paragraaf over “Juwelier” -instellingen in de hub-instellingen).

 • Volumetest
 • Signaalsterkte test
 • Signaalvervagingstest

De sirene installeren

Locatie van de HomeSiren bepaalt de afstand tot de hub en de aanwezigheid van obstakels tussen de apparaten, waardoor het radiosignaal en de geluidsoverdracht worden belemmerd: muren, ingevoegde vloeren, grote objecten in de kamer.

Controleer het signaalniveau op de installatielocatie

Als het signaalniveau één divisie is, kunnen we geen stabiele werking van het beveiligingssysteem garanderen. Neem mogelijke maatregelen om de kwaliteit van het signaal te verbeteren! Beweeg het apparaat minimaal – zelfs een shift van 20 cm kan de ontvangstkwaliteit aanzienlijk verbeteren.

Als het apparaat na het verplaatsen nog steeds een lage of onstabiele signaalsterkte heeft, gebruik dan een radiosignaal bereik vergroter ReX.

Aanbevolen installatiehoogte – 2,5 meter en meer. Dit bemoeilijkt de toegang tot het apparaat voor indringers in geval van inbraak.

Sirene installatie

Controleer voordat u de sirene installeert of u de optimale locatie hebt geselecteerd en of deze voldoet aan de voorwaarden in deze handleiding!

 1. Bevestig het SmartBracket-paneel op het oppervlak met gebundelde schroeven. Nadat u andere hardware voor bijlagen hebt geselecteerd, moet u ervoor zorgen dat ze het paneel niet beschadigen of vervormen.

  De dubbelzijdige kleefband mag alleen worden gebruikt voor tijdelijke bevestiging van de sirene. De tape zal na verloop van tijd opdrogen, wat kan leiden tot vallen en beschadiging van het apparaat.
 2. Zet de sirene op het SmartBracket-paneel en draai deze rechtsom. Bij installatie in het bevestigingspaneel schakelt de sabotageschakelaar en knippert de sirene met een LED.
  Als de lichtindicator van de sirene niet wordt geactiveerd na installatie in SmartBracket, controleert u de sabotagemodus in de toepassing Ajax Security System en vervolgens de bevestigingsdichtheid van het apparaat op het paneel.

In het geval van een poging om de sirene te demonteren, ontvangt u de melding.

Installeer de sirene niet:

 • buiten het terrein (buiten)
 • op plaatsen waar het akoestische signaal verzwakt is (binnen meubilair, achter dikke gordijnen, enz.)
 • nabij metalen voorwerpen of spiegels die verzwakking en screening van het signaal veroorzaken
 • binnen gebouwen waar de temperatuur en luchtvochtigheid buiten het toegestane bereik liggen

De aan de buitenkant gemonteerde LED die op de HomeSiren is aangesloten, is parallel aan de ingebouwde LED van het apparaat en herhaalt de indicatie volledig.

Gebruik voor de aansluiting het contact aan de achterkant van het lichaam van de sirene en let op de polariteit tijdens de verbinding.

Zwarte aansluitingsdraad – “+” contact. 

Uitlaatvoeding:  3 V, 10 mA.

Sireneonderhoud en batterijvervanging

Controleer de operationele mogelijkheden van de HomeSiren op regelmatige basis.

Reinig het sirene lichaam van stof, spinnenweb en andere verontreinigingen zoals ze verschijnen. Gebruik een zacht droog servet dat geschikt is voor onderhoud van apparatuur.

Gebruik voor het reinigen van de sirene geen stoffen die alcohol, aceton, benzine en andere actieve oplosmiddelen bevatten.

De batterijen in de sirene zorgen voor een autonomie van maximaal 5 jaar (met de aanvraagfrequentie van de hub van 1 minuut) of minstens 6 uur van het zoemergeluid. Als de batterij leeg is, verzendt het beveiligingssysteem respectieve meldingen en gaat de LED soepel branden en gaat uit wanneer de inschakel modus wordt geactiveerd.

Technische specificaties

Type melding Akoestisch en LED
Geluidskennisvolume 81 – 105 dB op een afstand van 1 m (instelbaar)
Werkingsfrequentie van de zoemer 3,4 ± 0,5 kHz
Anti-sabotage schakelaar Ja

Frequentieband

868.0 – 868.6 MHz of 868.7 – 869.2 MHz, afhankelijk van het verkoopgebied

Maximaal RF-uitgangsvermogen

Tot 25 mW

Modulatie van radiosignalen

GFSK

Radiosignaalbereik

Tot 2.000 m (eventuele obstakels ontbreken)

Batterijvoeding

2 х CR123A, 3 V

Batterijduur

Tot 5 jaar

Socket voor het aansluiten van
een externe lichtindicator
Ja (voeding 3 V, 10 mA)
Lichaamsbescherming niveau IP50

Bedrijfstemperatuurbereik

Van -10 ° С tot + 40 ° С

Luchtvochtigheid regelen

Tot 75%

Totale afmetingen

75 х 76 x 27 mm

Gewicht

97 g

Complete set

 1. HomeSiren
 2. Batterij CR123A (voorgeïnstalleerd) – 2 stuks
 3. Installatie Kit
 4. Snelstartgids

Garantie

De garantie voor de apparaten van Ajax Systems Inc. is 2 jaar geldig na de aankoop en is niet van toepassing op de vooraf geïnstalleerde batterij. Als het apparaat niet correct werkt, moet u eerst contact opnemen met de klantenservice – in de helft van de gevallen kunnen technische problemen op afstand worden opgelost!